fbpx
Skip to content

Bor man inte vid Liseberg får man skapa sig en egen äventyrspark. Så tänkte vi, familjen Hagård, när vi för ett antal år sedan började bygga linbanor, klätterväggar och samarbetsaktiviteter hemma på gården. Sedan dess har mängder av människor haft roligt tillsammans i den delen av Julared som vi kallar Hagårds Lagård. Nu tar vi nästa steg och Hagårds Lagård får sin lite lugnare syster, Julareds glamping. Här kan du pusta ut efter en aktiv dag bland trädtoppar och vandringsleder.

Hagårds Lagård ligger på släktgården Julared som har anor från 1600-talet. Den 28 augusti 1854 fick Håkans farfars farmors far Håkan Johansson (f.1778) rätt att längs Knipån skapa dammen bakom mangårdsbyggnaden. Vattnet dämdes upp för ge energi till den numera nedlagda Julareds kvarn. Vattnet fortsätter till Furusjösjön för att därefter ta sig ned till Vättern.

Det är förfäderna vi har att tacka för den strålande utsikten från linbanan. Förfäderna planterade även de 150 år gamla tallar vi nu klättrar i och bor bland.

Vi är en fembarnsfamilj bestående av Håkan, Jessica, Frida, Isak, Benjamin, Miranda och Elias som anser det är viktigt att inte glömma bort att umgås, utmana sina gränser och att ha kul. 

Glöm vardagen ett tag och kom till oss.

Välkommen!

familjen-hagard